Η εταιρεία

Η εταιρία Αφοι Α. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΙ ΕΠΕ ιδρύθηκε το 1979 από τον Βασίλη και τον Παναγιώτη Αργυρόπουλο. Δραστηριοποιείτο στη χονδρική και λιανική εμπορία και πώληση κεντημάτων, κλωστικών, μαλλιών και λευκών ειδών στην ελληνική επικράτεια με έδρα την Αθήνα.

Το 1992, και αφού είχε προηγηθεί η αποχώρηση του Βασίλη, ο Παναγιώτης μαζί με τη σύζυγό του Λεμονιά, ξεκίνησαν τις πρώτες εισαγωγές προϊόντων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Αμερική, την Ινδία και την Άπω Ανατολή. Ενδυναμώνοντας σταθερά το πελατολόγιο της εταιρίας, αλλά και την γκάμα των προσφερόμενων προϊόντων.

Το 2005, λόγω του συνεχώς αυξανόμενου κύκλου εργασιών η Αφοί Α. Αργυρόπουλοι ΕΠΕ επεκτάθηκε με νέες ιδιόκτητες αποθήκες στο Παλαιό Φάληρο, ενώ παράλληλα πέρασε η διοίκηση της εταιρίας στα παιδιά τους, Ανδρέα και Σταμάτη.

Από το 2007 ξεκίνησε η διανομή προϊόντων ετικέτας ILIS HOME τα οποία διακρίνονται για την υψηλή τους ποιότητα και αισθητική. Όνομα εμπνευσμένο από τον τόπο καταγωγής της οικογένειας, το νομό Ηλείας.

Αργότερα, το 2009, η ILIS HOME εισήλθε για πρώτη φορά στην τουριστική αγορά, προσφέροντας προϊόντα που βασίζονται στη λαϊκή παράδοση πάντα με βάση το ύφασμα. Παράλληλα εκείνη την περίοδο ξεκίνησαν και οι μαζικές εισαγωγές εμπορευμάτων δίνοντας στην εταιρία τη δυνατότητα να προσφέρει ακόμα πιο ανταγωνιστικές τιμές και προϊόντα.

Από το 2013, η ILIS HOME, λαμβάνει ανελλιπώς μέρος στην τουριστική έκθεση Parousies, γεγονός που την έχει εδραιώσει ως μία από τις σημαντικές εταιρίες χονδρικής πώλησης τουριστικών ειδών, ενώ παράλληλα διατηρεί το πελατολόγιό της στα καταστήματα λευκών ειδών. Έχοντας πλέον πελατολόγιο σχεδόν σε κάθε περιοχή της χώρας. Ενώ έχει ξεκινήσει δυναμικά και τις εξαγωγές εμπορευμάτων σε διάφορες χώρες του εξωτερικού.

Τέλος το 2019, λόγω του συνεχώς αυξανόμενου κύκλου εργασιών και όγκου εμπορευμάτων, η εταιρία μετακόμισε σε μεγάλο αυτόνομο κτίριο στην Καλλιθέα Αττικής, στην οδό Σαπφούς 15.

Από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα μοναδικός στόχος της ILIS HOME είναι η εισαγωγή και διανομή προϊόντων αρίστης ποιότητας στις καλύτερες τιμές. Σκοπός μας ήταν και είναι πάντα ο πελάτης της εταιρείας να μένει απόλυτα ικανοποιημένος από την ποιότητα των προϊόντων μας αλλά και την εν γένει συνεργασία μαζί μας. Είναι για εμάς μεγάλη προτεραιότητα η δημιουργία σταθερών και διαχρονικών σχέσεων συνεργασίας με καταστήματα λιανικής, είτε τουριστικά, είτε λευκών ειδών.